Man kan meget med akupunktur

Man kan meget med akupunktur

december 18, 2012 0 Af admin

Min gode ven, Per, døjer en hel del med sine ben, men lægerne har endnu ikke kunnet finde ud af, hvad hans smerter egentlig skyldes. Han har ondt i fødderne, hvor trædepuderne er hævede og ømme, så han går mindst muligt på dem. Han har også nogle knæsmerter, der i større eller mindre grad ødelægger hans nattesøvn.

Hans læge har været inde på, at der kan være tale om noget åreforkalkning i benene. Det vil nu overraske mig, hvis det er tilfældet, for Per har de seneste mere end 30 år været fanatisk ikke-ryger, og han sørger også for at få godt med motion, ligesom han helt bestemt ikke har noget overforbrug af alkohol. Han burde ikke være typen, der bliver ramt af åreforkalkning i benene, men man kan naturligvis aldrig være sikker på den slags.

Her forleden dag fortalte Per, at han havde været til en helt ny form for smertebehandling, nemlig hos en akupunktør, som havde behandlet ham med sine supertynde nåle. Allerede efter den første behandling havde han kunnet mærke store fremskridt, så nu glæder han sig til den næste behandling med akupunktur, for han håber selvfølgelig på, at næste behandling kan fjerne endnu flere af hans smerter, så han får chance for at gå nogenlunde normalt igen uden store smerter i fødderne.

Det var faktisk Pers voksne datter, der havde givet ham inspirationen til at søge behandling med akupunktur. Datteren har nemlig i et stykke tid døjet med uregelmæssig menstruation, og hun havde af en veninde fået at vide, at behandling med akupunktur i mange tilfælde kan hjælpe på det problem.

Datteren havde så under et besøg hos akupunktøren spurgt ham, om hans behandlinger måske også kunne hjælpe hendes far med at få et mindre smertepræget liv. Akupunktøren havde ikke været i tvivl om, at der var gode chancer for at hjælpe Per, så han havde selvfølgelig anbefalet Per at få en tid hos ham.

Per fortalte, at han i første omgang havde været meget skeptisk, for han er af den lidt gammeldags type, der godt kan finde på at opfatte akupunktur som noget humbug, der kun er opfundet for at tjene penge på sygdomsramte medmennesker.

Men Pers kone havde været meget efter ham og fortalt, at der bestemt også er læger, der giver behandling med akupunktur, og at der er mange eksempler på folk, der har haft stor glæde af den slags behandlinger.

Efterhånden havde Per ladet sig overbevise og havde valgt at ringe til akupunktøren for at få en tid til den første behandling. Her havde akupunktøren meget grundigt udspurgt Per om de smerter, han har. Han havde en mistanke om, at problemerne i benene godt kunne stamme fra et eller andet i ryggen, så han havde spurgt Per, om han også havde nogle rygsmerter.

Men det er nu ikke tilfældet, det er kun i benene, Per døjer med sine smerter. Per skal have i alt seks behandlinger med akupunktur, og så må det vise sig, om det er den rigtige behandling for ham. Du kan læse om rygsmerter og akupunktur her: http://www.akupunktur-laegehuset.dk/00004/00015/