Alle hunde skal gå med hundetegn

maj 7, 2023 0 Af admin

Går din hund med hundetegn ? 

Denne artikel henvender sig til alle, men især alle hundeejere. Der sker nemlig tit det at man møder en hund uden hundetegn. Hvis du ikke har hund ved du nok ikke at det faktisk er lovpligtigt at hunden bærer et hundetegn. Det betyder at hundeejere kan få en bøde hvis hunden ikke bære et hundetegn

Derfor skal alle hundeejere sørger for at deres hund altid bærer hundetegn. Det betyder et halsbånd med et lille hundetegn vedhæftet. I virkeligheden er det simpelt, men mange hundeejere synes det er synd deres hund den skal gå med et halsbånd og dermed et hundetegn.

Hvad skal der stå på et hundetegn ?

Et hundetegn har det simple formål at hundeejeren altid skal kunne lokaliseres. Derfor skal der på et hundetegn stå informationer på hundeejeren. Det betyder et navn og en adresse først og fremmest. Det er ikke et lovmæssigt krav at der står et telefon nummer, dog anbefales det at du skriver et telefon nummer. Alt andet lige er du nemmere at få fat på hvis dit telefon nummer står på hundens hundetegn.

Hundenloven siger at fra hunden er 4 månede gammel skal den bærer et hundetegn. Hundetegnet fås i utrolig mange udgaver og designs. Derfor bør der altid være noget til den enkle hund og især kræsne hundeejere. 

Hvis og såfremt du støder på en hund som ikke har hundetegn. Så kan du kontakte de lokale myndigheder. De kan via hundens chip lokalisere hundens ejer. Det er dog spild af myndighedernes energi, da de kan bruge tiden på andre ting. Igen en rigtig god grund til at hunden bærer hundetegnet. Hertil er der også bare at sige, såfremt din hund ikke bærer et hundetegn. Så er der risiko for du måske ikke ser din hund igen, det er mere besværlig at lokalisere dig hvis du ikke sørger for dine informationer står på din hund.