Baktusser på fly

Baktusser på fly

oktober 3, 2018 0 Af admin

Jeg så nyhederne på TV den anden morgen, og indslaget var meget aktuelt for mig, da jeg netop have booket flybilletter fra Billund til London.

Det handlede om, hvor du finder flest bakterier i lufthaven og ombord på flyet. Faktisk er det sted, du finder flest bakterier og vira i lufthavnen, på de bakker, de bruger, når du skal gennem security.

Beskidt?

Man havde brugt en måler – en slags bakteriometer – der måler, hvor grelt det står til med bakterier på diverse overflader og genstande. Måler den over 100, står det skidt til. Bakkerne, du bruger til dine ejendele, når du skal gennem security målte 616! på bakteriometeret – og man fandt også kolibakterier og andre bakterier, der kommer fra vores afføring yak! Alle bakterier, der kan give selv sunde og raske mennesker infektioner, og gøre dem syge. Og for bare lige at gøre det klart, hvor bakteriefylde disse bakker er, så tog man prøver fra toiletsæderne i lufthavnen, og de var kun 32 på bakteriometeret – sammenlignet med bakkerne, som var 606!!

Går vi ombord på flyet, måler din armstøtte 429, og spændet til sikkerhedsbæltet ved dit sæde måler 589. Den næste måling vil sikkert få dig til at spærre øjnene op. Bakkebordet, du har foran dig ved dit sæde, målte 1688!! Og det bord spiser vi fra – det er altså super ulækkert og under al kritik.

Hvad kan du så gøre for at sikre dig mod bakterier? Medbring antibakterielle servietter, og tør alt lige fra bakkebordet, spændet til sikkerhedsbæltet og selve sikkerhedsbæltet af. Når du bruger toilettet, så vask dine hænder grundigt, og rør ikke ved noget på toilettet, efter du har vasket hænder. Brug en serviet til at åbne toiletdøren med.

Har du andre råd til at holde dig bakteriefri på rejser?