Det rigtige kattemad

Det rigtige kattemad

august 27, 2012 3 Af admin

Man skal endelig ikke drage ligheder mellem en hunds kost og en kats. Der er meget stor forskel på, hvad de to dyr hver især har godt af. Man skal generelt set være mere omhyggelig med, hvilket mad man giver sin kat, da det er et mindre dyr og derfor er knap så modtagelig overfor mad, som eksempelvis hunde godt kan spise.

Der er nogle vejledende regler for, hvordan din kats kost skal være sammensat, som blandt andet omfatter kostens indhold af protein, fedt og kulhydrater. Samtidig er der nogle ting, som din kat ikke bør spise, og andre ting den ikke må spise. Der er meget at skulle overskue med hensyn til din kats foder, men heldigvis er der, ligesom til hunde, masseproduceret kattefoder lavet specielt til forskellige typer katte, som indeholder de rette mængder af alle de ting din kat har godt af, og af det din kat har mindre godt af, men som den skal bruge i små mængder. Dette kattefoder fås altså til både voksne katte og til killinger.

Endvidere har diverse producenter lavet kattefoder til steriliserede og kasterede katte, som er tilpasset en gennemsnitlig kats ændrede aktivitetsniveau. Samtidig nedsætter det risikoen for urinvejssten. Der er også lavet light foder til overvægtige katte. Her er der tale om foder med nedsat kalorieindhold, som passer bedre til en mindre aktiv kat, der endnu ikke er overvægtig eller en kat, der allerede er overvægtig. Når din kat bliver gammel, vil den være svagere og mere slidt end den unge kat. Det samme gælder for dens tandsæt, der vil være mere følsom og derfor ikke i stand til at tykke det hårde kattefoder. Med foderet til den ældre kat har man taget hensyn til dette ved at gøre foderet blødere og typisk blande det i en sovs.

Vil du købe dit kattefoder online kan du gøre det her.