En psykolog kan hjælpe dig ud af krisen

En psykolog kan hjælpe dig ud af krisen

marts 29, 2012 1 Af admin

Hvis du er ramt af depression eller på anden måde gennemgår en personlig krise, så bør du søge professionel psykologhjælp.

I første omgang bør du kontakte din egen læge og forklare din situation for vedkommende.

Hvis din læge er enig med dig i, at en psykolog er den rigtige løsning i din situation, så vil din læge kunne give dig en lægehenvisning til psykolog.

Dermed dækker det offentlige en stor del af den betaling, som du ellers selv skulle have finansieret.

Det forudsætter dog, at du vælger en tilskudsberettiget psykolog.

Den psykolog som du vælger får refusion direkte fra det offentlige, så skal kun have egenbetalingen op ad egen lomme.

Psykologer kan ikke udrette mirakler

Du må dog ikke forvente, at psykologhjælp kan udrette mirakler. Hvis din mentale tilstand er rigtig dårlig, så kan det tage lang tid og mange konsultationer, før forløbet har styrket din mentale sindstilstand.

Ikke dermed sagt, hjælpen ikke virker – rent mentalt skal du blot indstille dig på, at du ikke nødvendigvis kan se resultater fra dag til dag.

Det kan være et langt sejt træk at få styr på en depression.

4 gode råd om valg af psykolog

Når du vælger psykologen, så brug evt. følgende gode råd som udgangspunkt.

  • Kig i første omgang på psykologer, som enten tager på hjemmebesøg eller har klinik i nærheden af dig. Så sparer du både tid og penge på transport.
  • Hvis du slet ingen penge har, så undersøg med en socialrådgiver hos kommunen, hvorvidt det er muligt at få det offentlige til at betale hele psykologregningen. Det er ikke altid det kan lade sig gøre, men da din kommune også har en interesse i at få bragt dig på ret køl igennem, så kan det lade sig gøre, hvis reglerne ellers giver socialrådgiveren mulighed for at bevillige det, uden at få problemer med chefen.
  • Vælg en psykolog, som har speciale i netop den udfordring, som du kæmper med. Hvis du har en fødselsdepression, så nytter det ikke meget at vælge en terapeut, som har teenageproblemer som sit primære kompetenceområde. Psykologens specialer vil normalt fremgå af vedkommendes hjemmeside.
  • Vær ærlig overfor din nærmeste omgangskreds. Du behøver ikke nødvendigvis fortælle alle kollegaer og hele din omgangskreds, at du tumler med følelserne, men hvis dine nærmeste ved, at du går til psykolog, så vil det ofte være større tolerance og mere støtte at hente der end ellers.

De fleste privatpraktiserende psykologer er tilskudsberettigede, men hvis du vil være sikker, så kig på denne liste over danske psykologer.

Danske psykologer er organiseret i www.dp.dk.