Færdighæk bøg – nem og hurtig havepleje

september 23, 2022 0 Af admin

Færdighæk bøg er et hurtigt og enkelt valg, hvis du ønsker at give din have et flot og velplejet udseende. Bøgen er en smuk blomstrende plante, der vokser sig stor og tæt og kan blive en flot havehegn.

Færdighæk bøg er nem at passe, da den ikke kræver meget vedligeholdelse. Denne plante er dog ikke så robust over for forskellige vejrforhold, så det er vigtigt at vælge en plante, der er egnet til dine klimatiske forhold. Planten kan også tåle lidt afbrænding fra solen, men for meget direkte sollys kan skade dens blade.

En færdighæk kræver ikke så meget pleje og vedligeholdelse. Normalt er det nok at give den et par gange om året en omgang med en havehækkelse. Dette vil fjerne ukrudt og løse blade, som hækken ellers vil tiltrække sig. En færdighæk kan også give din have et mere afslappet udseende, da de fleste hække har en meget ensartet struktur.

En færdighæk er den perfekte løsning for dig, der ikke har tid eller lyst til at luge ukrudt og beskære hækken selv. De kræver heller ikke så meget vand som almindelige hække. Således er de også mere miljøvenlige.

Køb dine bøgeplanter her.

Bøgehækken som et populært valg i Danmark

Færdighække findes i mange forskellige sorter – ja faktisk alle tænkelige sorter. En af de mest populære sorter er dog bøgen, som vi i Danmark har tradition for at have i vores fine haver. Det er en meget alsidig færdighæk, som du aldrig går galt i byen med. Grunden til denne sort er så populær, er simpelthen fordi bladene er kønne at se på – hele året rundt, og samtidig skifter bladene som bekendt farve når vi går ind mod efteråret. Derudover er det en relativ billig sort, som kan fås året rundt på diverse planteskoler, og samtidig med det er den meget nem at vedligeholde. Den kræver faktisk ikke nogen form for vedligehold, på nær noget beskæring, som man kan gøre efter eget ønske.

Så hvis du er på udkig efter en allround god hækplante, så er bøgen som færdighæk et ideelt valg.