Find ud af om du er gravid, med en graviditetstest.

Find ud af om du er gravid, med en graviditetstest.

juli 12, 2012 0 Af admin

Overvejer du at blive gravid? Eller har du en mistanke om at du er gravid. Så er du sikkert allerede begyndt at undersøge markedet for graviditetstest. Inden du dog går helt amok, og prøver at finde den bedste og mest optimale test, så må jeg berolige dig. De fleste test er ca. lige gode, og er alle rigtig troværdige. Det betyder ikke det store om du køber en af de helt billige graviditetstest fra nettet, eller om du køber en dyr i det lokale apotek. De virker generelt på samme måde, og deres procentvise sikkerhed, er ca. den samme.

Hvordan virker en test da?

En graviditetstest virker ved at den prøver at spotte HCG i din urin, hvilket er et hormon som kun bliver udskilt af kroppen hvis et æg har sat sig fast i æggestokken. Altså kan en graviditets test afsløre om du er gravid. Dog er det værd at bemærke, at selvom et æg har sat sig fast, så er der stadig en chance for at det bliver udskilt af kroppen igen. Derfor venter man typisk nogle måneder før man afsløre for meget overfor familie og venner.

Hvor sikker er en graviditetstest?

De mest almindelige test som bliver anvendt i Danmark er typisk omkring 99,9 procent sikker. Der kan være nogle usikkerhedsmomenter hvis du er meget tidlig i graviditeten, eller hvis du har drukket utrolig meget væske, eller du har været på toilet inden. Men man beregner graviditets test som ekstremt sikre. Er du i tvivl om resultatet, så kan du bare tage en test mere, da de er utrolig billige at anskaffe. Altså kan man købe test på nettet til ca. 6 kroner stykket, så det sprænger nok ikke budgettet nogen steder.

Gravid – hvad nu?

Det anbefales at du selvfølgelig tager kontakt til din læge, hvis din test viser du er gravid. Så kan han eller hun hjælpe dig videre i forløbet. Skulle det usandsynlige ske, at en test viser negativ resultat, men hvor du stadig er overbevist om at du er gravid, så tag til lægen og få lavet en undersøgelse der. Så er du på den sikre side.

Held og lykke med det hele.