Forskellige former for skriveteknikker

Forskellige former for skriveteknikker

januar 13, 2021 0 Af admin

Der findes utrolige mange former for skriveteknikker og stile. Der bruges også forskellige skrivestile til forskellige formål. Man vil fx ikke skrive samme stil i en arbejdsmail som i en sms-besked til en ven eller veninde. 

Skriveteknik er specielt vigtigt, når man skal skrive på et professionelt plan. Det kan fx være journalistik eller blogindlæg. Her er det særligt vigtigt, at man kender nogle forskellige teknikker.  

Hvis man har styr på sin skrivning, så kan man ofte få lidt bonuspoint hos chefen. Der findes intet værre end en dårligt formuleret arbejdsmail. Du får her lidt tips til, hvordan du kan gøre din skrivestil bedre. 

Gør synonymordbogen til din ven 

Når det kommer til at skrive et godt og velformuleret sprog, så er det en god idé at bruge en synonymordbog. Synonymordbogen er en ordbog, der viser dig alternativer til det ord, du søger på. Det vil altså sige, at hvis du søger på ordet ”gå”, vil der komme ord som ”rende” og ”vandre” op som forslag. 

Man skal dog også passe på, at det ikke tager overhånd, når man bruger synonymordbogen. Hvis man for mange gange forsøger at finde et alternativt ord, så kan det ende ud i, at sætningen slet ikke giver mening. Det er derfor vigtigt at lære at begrænse sig selv og at finde den gyldne mellemvej. 

En synonymordbog er en god skriveteknik og hjælpemiddel, som kan gøre underværker for dit sprog og dit faglige niveau. Den er god at bruge i starten, for du vil hurtig lære ordene at kende, så du ikke behøver hjælpemidler fremadrettet. 

Find ud af, hvad der fungerer bedst for dig 

Når det kommer til skrivning, så er det allervigtigste, at du følger de råd, der fungerer for dig. Det vrimler med råd overalt på nettet, nogle er mindre gode end andre. Det kan være svært at skelne de gode fra de dårlige, så tit og ofte er det bedst bare at prøve sig frem. 

Det er svært at give faste råd og guidelines, når det kommer til skriveteknikker. Ens skrivestil er nemlig meget subjektiv. Det er forskelligt fra person til person, hvordan de bedst udtrykker sig. Der er også nogle, der vælger at bruge et program, hvor du taler til computeren, der så skriver ned for dig. Det er bedst egnet for den type af mennesker, der formulerer sig bedre i tale end på skrift. 

Der findes både kurser og oversigter og guides til, hvordan du formulerer dig selv bedst muligt. Der er næsten en uendelig mængde af skriveteknikker og skrivetricks derude.  

Det kan også være en god idé at vide, hvad du skal bruge din skrivning til. Der er tips, der er specielt rettet mod arbejdsmails eller opgaveskrivning som studerende. Du kan også hente programmer, som kan hjælpe på det grammatiske. På den måde har du styr på både indhold, grammatik og valg af ord.