Godt motorisk legetøj til de mindste

Godt motorisk legetøj til de mindste

august 31, 2013 0 Af admin

Når man skal vælge udendørslegetøj til sine mindre børn, er det en rigtig god idé at have fokus på at legetøjet er med til at udvikle barnets motorik. Blandt mindre børn, der endnu ikke har lært at cykle er den såkaldte gåcykel meget populær. Men faktisk er et regulært løbehjul mere motorisk udviklende for barnet end gåcyklen er. På løbehjulet er der ingen sadel at støtte sig opad. Barnet skal lære at støtte på det ene ben og finde balancen, samtidig med at tyngdepunktet er placeret højt på grund af det højere styr. Er dit barn 3 år eller yngre, kan det have svært ved at finde og holde balancen på et tohjulet løbehjul, men så findes der heldigvis også trehjulede løbehjul til mindre børn, hvor barnet kan lære teknikken uden at skulle bekymre sig om balancen.

Løbehjul eller rulleskøjter

Et andet motorisk udviklende stykke legetøj er rulleskøjter. Udover evnen til at kunne balancere kræver rulleskøjteløb også såkaldt krydskoordinering fra barnets side. Dette kan man typisk ikke før fra 4-års alderen. Men husk det er meget individuelt hvor tidligt og hurtigt børn udvikler sig på forskellige områder.

Når man skal lære at køre på løbehjul eller rulleskøjter så er én ting ens motoriske og fysiske udviklingsstadie, noget helt andet er om man er mentalt parat til at kaste sig ud med hjul under fødderne. Med andre ord om man er parat til at give slip og ikke er bange for at falde eller styrte. Igen er dette meget forskelligt fra barn til barn – præcis som det også er for voksne.

Husk sikkerhedsudstyr

Det er uden tvivl at mindre børn har godt af at have udendørs aktiviteter som alternativ til computerspil og tegnefilm og at deres motorik udvikles ved at de udfordres på balance og bevægelse. For at barnet får en god og tryg oplevelse er det vigtigt at du husker også at udstyre det med det rette sikkerhedsudstyr i forbindelse med legen.