Grill sæsonen står for døren

Grill sæsonen står for døren

juni 22, 2014 1 Af admin

Der er nok ikke nogen der i tvivl om, at det er nu det er grill tid, og hvis du er i tvivl så kan jeg hurtigt oplyse dig om at det er det. Du skal have fundet din Weber performer grill frem så du kan få lavet noget god mad. Hvis du er en af dem der har fået lidt ekstra på sidebenene her henover vinteren, så tænker du sikkert ligesom jeg gjorde. Ej jeg skal ikke have grillet min mad, det feder. Og det er faktisk en af de antagelser der er helt forkert. Faktisk er det fuldstændig modsat, grill mad er særdeles velegnet til slankekur. Det skyldes at man steger fedtet væk.

 

Det er så ofte sker når man griller er, at man spiser mere end man måske burde og derfor bliver maven lidt ekstra fuld, og så er det fuldstændig rigtigt at maden feder, men det er altså ikke pga. sammensætningen men oftere mængden.

Hvor finder man så gode gril retter?

Der findes rigtig mange gode opskrifter på nettet, personligt bruger jeg tit opskrifterne fra weber klubben, her ved jeg at det er dedikeret grillere der lægger opskrifterne ud, og de er med garanti gennemprøvet.

Men der findes også en bog som jeg er virkelig glad for. Den hedder sjovt nok Røg, og er lavet af Jamie Oliver, den indeholder et hav af lækre grill opskifter, specielt en med grillede ørred har vundet mit hjerte. Det vil være forkert at dele opskriften her, så det vil jeg undlade.

Gas eller Kul?

Det er jo egentlig et svært spørgsmål. Personligt har jeg det sådan at en grill skal være kul, det synes jeg giver en helt speciel smag og ikke mindst stemning i kampen om at få maden færdig. Gassen er derimod nemmere at håndtere og styre og vil derfor oftere give den rigtige varme. Faktisk er det sådan, at man i dag kan få røg smag til gas grillen og derfor er min undskyld med smagen ikke så holdbar i længden.