Guide – Sæt kunstnerisk præg på egen bolig

april 20, 2021 0 Af admin

Hvad er kunst?

Kunst er i virkeligheden svær at definere. For hvad er kunst egentlig? Kunst fremstilles oftes ud fra fantasien, som danner et værk. Et kunstværk kan påvirke én følelsesmæssigt, æstetisk og intellektuelt. Alle kan derfor kalde sig for en kunstner, da det ikke er et beskyttet titel.

 

Når man tænker på kunst, kan det være malerier, figurer, skulptur, eller andet, som udtrykker noget billederigt. Derfor kan det også være en smagssag, om noget er kunst eller ej. Du kan også finde inspiration via dette link.

Pynt dit hjem med malerier

Mange ønsker sig nyt kunstnerisk hjem. Men hvad kan man gøre for, at skabe et kunsterrisk hjem? Det, du kan gøre, er at du kan hænge nogle malerier op på væggene rundt om omkring. Gerne malerier eller billeder, hvor du får en bestemt følelse, når du kigger på det. Pryd hylder, og reoler, med fine figurer og skulpturer, som forestiller sig noget specifikt, eller noget abstrakt.

Kunst kan udtrykke mange ting

Når man vil præge sin bolig med kunst, så skal man tænke over, hvilken form for kunst, man ønsker at udtrykke. Der findes nemlig flere former for kunst, som munder ud i stort set alle følelsesregistret. Det kan være noget kunst, der gør dig glad, hvor du får en varm følelse indeni. Det kan være dystert kunst, hvor man får følelsen af at være trist, når man ser på det. Det kan være sjovt kunst, som får én til at grine, eller det kan være mere følelsesmæssigt, hvor det får sat følelser igang, når man ser på det.

Kunsten skal passe til rummet og din personlighed

Hvis du skal ud og købe kunst til dit hjem, så skal det afspejle ud fra, hvordan du er som person. Det skal være noget kunst, som du naturligvis også gerne vil se på.

Den glade type

Er du et glad og positivt mennesker, så kan du finde kunst, der har mange farver, figurer, der gør dig og får dig til at smile. Find gerne noget kunst, som også passer ind i resten af dine møbler, og måske kan maleriet på væggen, matche dine sofapuder?

Den emotionelle type

Er du et stille menneske, som rummer mange følelser, og godt kan lide at trykke dig igennem den ejendele, så kan du vælge malerier, som har noget emotionelt over sig, det kan være noget omkring kvindekroppen, om sorg og kærlighed, eller andet, hvor man kan mærke sine følelser, når man kigger på det. Her er farverne mere dystre og dæmpende.

Den pæne type

Kunst kan man også have i sin bolig, hvis man er den pæne og stilfulde type. Her skal malerierne oftest matche med resten af ejendelene i boligen, og farverne kan være lige fra farverige til de mere dystre. Oftest er kunsten visuelle ting, såsom natur, dyr eller blomstermotiver.

Den erotiske type

Er du mere den erotiske typer, så vil du kigge efter kunst, hvor der er nøgne kvindekroppe. Man er ikke så blufærdig, så her kommer man i kontakt med sin krop og sine følelser, som samme tid.