Hvordan rydder du et dødsbo?

juli 17, 2021 0 Af admin

Det kan opleves som en stor mundfuld at skulle rydde et dødsbo. Dødsbo er et efterladt bo, hvor personen, der boede der indtil for nyligt, er gået bort. Boet er derfor et vidne om et levet liv, og derfor kan det være en mærkelig og sær oplevelse at gå rundt i et dødsbo.

Alt det der minder om liv, samtidig med, at et dødsbo minder en om, at der har været et dødsfald. Hvis du ikke selv kan overskue at skulle rydde dødsboet, kan du heldigvis få hjælp udefra. På denne side kan du klikke ind og læse mere om, hvordan andre udefra kan hjælpe dig med at rydde et dødsbo.

God planlægning hjælper meget

God planlægning kan være afgørende for oplevelsen af at rydde et dødsbo. Planlægning er generelt altid godt, og det kan være rart at have et overblik over, hvad man skal nå hvornår, og hvilken dag man skal være færdig på.

At have et skema at følge kan også hjælpe i forhold til at gribe opgaven praktisk an. Det kan distrahere lidt fra alle følelserne, og det kan være en hjælp for mange. Men husk dog altid, at det er okay at være ked af det og sørge, og du skal også altid vise dine følelser.

For nogle kan det være en voldsom oplevelse at skulle ryde et hjem efter at have mistet, og derfor kan den rette løsning her være, at få hjælp til opgaven.

Opstår der kontroverser, så få hjælp udefra?

Det kan også være, at I er flere efterladte, og derfor kan der, som der i mange tilfælde gør, opstå kontroverser. Hvem skal arve hvad? Hvem skal have lov til at få hvad? Det kan blive en mindre familiær krig, og det kan skabe splid og uoverenstemmelser. Det er naturligvis ikke det mest hensigtsmæssige, og det skal I for alt i verden prøve at undgå.

Det kan være svært at klare internt, for når først man har set sig sure på hinanden, kan det risikere at være sådan resten af livet. Og det er ærgerligt, hvis noget, der skal være en fin overgang fra liv til død, resulterer i, at I kommer fra hinanden som aldrig før, og aldrig ender med at mødes igen.

Her kan i få hjælp af en advokat, der kan gå ind og få rollen, der ser på testamentet. Når der opstår uenigheder, kan advokaten forklare, hvordan det hele forholder sig, så I ikke har noget at sige til hinanden. For en advokat vil altid følge loven, uanset hvor uenige I er eller bliver – og I skal gøre det samme uanset hvad.

Tiden efter

Tiden efter kan føles mærkelig, især hvis det er et hjem, I er vokset op i, og som I nu siger farvel til og lader andre flytte ind i. Derfor er det også vigtigt, at du ser perioden, hvor du evt. er med til at rydde dødsboet, som en overgangsfase, hvor du kan forsøge at få sagt farvel. Det kan være, at du kan indstille dig på, at det er din måde at sige farvel på – ved at rydde hjemmet og få det overbragt på en fin måde.