Kan jeg købe mit ur fra udlandet?

januar 8, 2022 0 Af admin

Elsker du ure, og har du overvejet at købe dit ur fra udlandet, men er du ikke sikker på, om det er en god idé, eller om det kan lade sig gøre, har vi her gjort det lidt nemmere for dig at blive klogere på lige netop den sag. Husk at du også kan finde et digital vækkeur her, hvis du står og mangler sådan et.

Der er jo mange smukke ure i verden, og det gode er heldigvis, er du ikke kun er begrænset til at købe de ure, du kan få herhjemme. Det kan faktisk godt lade sig gøre at bestille ure fra andre lande og få dem sendt til Danmark.

Er der lande jeg ikke skal købe fra?

Det kan dog være en god idé at være opmærksom på, at der kan være lande, hvor det kan tage længere tid at få urene hjem fra, samtidig med at du kan møde krav om moms og told, hvis du bestiller dine ure uden for EU. Bestiller du fx fra USA eller Australien, kan der godt være importgebyr på uret, som du skal betale, hvis du vil have det udleveret af posthuset.

Der er som sådan ikke lande, du ikke skal købe fra. Du kan sagtens købe dit ur uden for EU, men det er bare godt lige at være opmærksom på, at det kan give noget ekstra ventetid og ekstra udgifter.

Fungerer uret på samme måde som et ur købt herhjemme?

Ja, du skal ikke være bange for, at bare fordi du har købt dit ur i udlandet, at det så ikke kan blive repareret af en dansk urmager, hvis du går til sådan en. Det kan det sagtens.

Det er dog klart, at det kan være dyrere at reparere de mere specielle ure. Men det har typisk ikke noget med urets oprindelsessted. Jo mere populært et ur er, desto nemmere er det som regel også at få det ordnet, hvis der er noget i vejen med det.

Hvad med at købe ure brugt over nettet i udlandet?

Hvis du har mod på det, kan du også sagtens vælge at købe dit ur brugt over nettet på sider som fx Ebay. Her kan der være mange smukke ure til salg, og du kan ende med at finde lige netop dit ur på Ebay.

Her kan du nemt sortere i, om uret kan sendes til Danmark eller ej. Nogle sælgere sender nemlig ikke til Danmark, mens andre gør. Dette kan du altid sortere i, når du vælger at søge efter ure på Ebay eller en af de øvrige internationale tjenester, hvor du har mulighed for at købe ure brugt, hvis du gerne vil have et nyt ur.