Koffein Shampoo – Vidundermiddel?

Koffein Shampoo – Vidundermiddel?

juli 30, 2013 1 Af admin

Der har det seneste års tid været en utrolig stor buzz omkring koffein shampoo. Tyske forskere har nemlig fundet ud af at koffein, kan hjælpe med at stoppe hårtab – hos mænd der lider af arveligt hårtab.

Igennem kliniske forsøg, har de påvist at koffein stopper den skadelige virkning fra testosteron og øger hårvæksten i de ramte områder.

Men er det nu sandt?

Ifølge denne guide til Alpecin Koffein shampoo – så er det desværre ikke noget vidundermiddel. Forsøgene er begrænset og en smule manipulerende. Der mangler ordentlige beviser, som viser virkningen i virkeligheden.

En ting er hvad der virker i laboratoriet, en anden ting er hvad der virker i virkeligheden.
Det hele tyder desværre på, at de produkter som markedsføre sig til at være redningen af dit hår, bygger på alt for dårlig videnskabelig arbejde. Man kan tænke, at de er bevidste om den tvivlsomme virkning og bare prøver at lave en hurtigt indtjening.

Men der er selvfølgelig en sandsynlighed for at det rent faktisk virker. Det vil fremtiden vise, men ellers så har man ikke tabt så mange penge, da prisen på Alpecin Koffein Shampoo er overkommelig.

Hvad virker så mod mandligt hårtab?

Der er 2 midler som er godkendt mod mandligt hårtab. Dette er Regaine og Propecia.

Propecia

Propecia er en pille man spiser hver dag, som går ind og blokerer kroppens udvikling af det hormon, der får dig til at tabe håret. Det er den mest effektive måde at bekæmpe mandligt hårtab på. Desværre er der dog en del fokus på at disse piller kan give bivirkninger. Nogle mænd oplever nedsat kønsdrift og ligefrem impotens. Så det er noget man skal overveje inden man starter sådan en pillekur op. Det er i hvert fald vigtigt at man snakker med sin læge inden.

Regaine

Regaine er en væske man smøre på de ramte områder. Dette gør man typisk 2 gange om dagen, nemlig om morgenen og om aftenen. Regaine øger hårvæksten i de områder det bliver smurt på. Stopper man med Regaine, så forsvinder virkningen igen.

Konklusion

Er du ikke bange for at bruge lidt penge på en eksperimental måde at bekæmpe hårtab, så kan koffein shampoo være et fint nok produkt at teste af. Man risikerer ikke så meget andet end lidt småpenge. Giv det et halvt til et helt år, så kan du vurderer om det har virker for dig. Det videnskabelige bevis er ikke på plads, men forhåbentlig vil fremtiden vise om laboratorietestene kan overføres til virkeligheden, eller om det var varm luft.

Hvis du vil læse mere om mandligt hårtab, så kan du læse mere hos Hairhelp.dk