Nem mad er vigtig i hverdagen

Nem mad er vigtig i hverdagen

januar 27, 2013 0 Af admin

Efter en lang dag på kontoret med hovedet og frustrationer begravet dybt under årsregnskaber og månedsopgørelser, børn der skal hentes fra daginstitutioner og pludselig er ude af syne mens pædagogerne i  vildrede leder i legehuse og puderum, langsommelige bilkøer på vej hjem og sultne, trætte børn på bagsædet, er madlavning sjældent førsteprioriteten i de små hjem – Og det er, om ikke andet, ganske forståeligt! Vi er ofte så stressede og fortravlede i hverdagen, at madlavning ikke længere er en fornøjelse men i stedet en sur pligt, der blot skal overståes inden vi rykker videre til det næste ærinde i hjemmet.

Ofte forfalder vi derfor til nemme løsninger af købemad i hvide plastikbakker, som mest af alt ligner noget, der ville blive omdelt på sygeafdelinger på landets hospitaler – Men vi er tjent med bedre og nem mad behøver ikke nødvendigvis at være synonym med hverken købemad eller usund mad fra den lokale grillbar!

 

Nem mad er mange ting og nem mad behøver hverken kræve de store ressourcer rent kundskabsmæssigt, ej heller økonomisk. Der findes mange alternativer til usund mad i supermarkederne. Vi kan eksempelvis købe os en færdigblandet bakke salat eller smide et par skillinger væk på selv at skære, snitte og hakke os til et lækkert, sundt og farverigt resultat der ikke mindst er mættende – Og nemt! Ydermere kræver det absolut ikke det

 

Det er ikke kun aftensulten der skal stilles – Det er også vigtigt at få mad i maven, når du er på farten og det er derfor en god idé at have en nem snack med i tasken, således at du ikke går sukkerkold midt i et afgørende møde på jobbet eller midt i motorvejskøen hvor udsigterne til en smule fremdrift er ganske uoverkommelige. Det er for let at forfalde til pommes frittes eller en burger ved nærmeste motorvejsstop – En muslibar eller en pære på vejen kan gøre underværker!

 

Det er bestemt ikke uoverkommeligt, det behøver ej heller at være nogen økonomisk faldgruppe, at få maven mættet på en nem måde, midt i en travl dagligdag.