Øjenlaser i Danmark

Øjenlaser i Danmark

januar 8, 2015 2 Af admin

De af os, der er gamle nok, tænker sikkert stadig “James Bond”, når talen falder på laser. Dengang, da Sean Connery var ung og verdens bedste Bond, var laser en stadigt mystisk og utilgængelig teknologi med primært destruktivt sigte. Sådan er det ikke mere, og i dag benyttes laser til et hav formål af mere fredelig art. I denne artikel vil vi primært se på, hvordan laser benyttes til øjenoperationer, og hvordan teknikken dermed redder synet for nogle og fjerner behovet for briller for andre.

LASIK og mere til

De fleste har hørt begrebet LASIK i forbindelse med øjne, men ved du, hvad det står for? LAser in SItu  Keratomileusis såmænd, og det bliver du sikkert ikke meget klogere af. Det gør heller ikke så meget, for det vigtige er, at du ved, hvad der er muligt med LASIK og de varianter af teknikken, der benyttes i dag på for eksempel øjenhospitaler.

Tager vi et kig på for eksempel de kendte øjenlæger på Øjenhospitalet Danmark, kan vi se, at de har en hel del information om LASIK og de muligheder, der er med denne teknik. Mange mennesker får hver dag opereret øjne med LASIK, LASEK og alle de andre teknikker, så de kan undvære briller helt eller – som minimum – delvist. Og for mange mennesker er det en meget stor befrielse IKKE at skulle bære briller.

Er man lidt ældre – fra omkring de 45-50 år og opefter, er det ofte den såkaldte RLE med synskorrigerende linser, der er det bedste valg. Det kan du fordybe dig i her: http://ohd.dk/ojenoperation-linser/

Du kan også fordybe dig yderligere i LASIK på Wikipedias danske side her.

Zeiss er førende

Det tyske Karl Zeiss, der er verdenskendt for optik, linser m.m. er absolut førend ei verden, når det gælder teknologien til SMILE, LASIK m.m., og som danskere kan vi så tillade os at være stolte af, at vi har et så anerkendt øjenhospital i Danmark, at Zeiss ønsker, at Øjenhospitalet Danmark er et af blot fire hospitaler i verden, der tester på det nyeste nye udstyr. Det er altså øjenlæge, vi kan være stolte af!

Jeg har i øvrigt selv frekventeret bemeldte hospital for et par år siden, hvor jeg fik fjernet et bygkorn, der desværre var så dybt forankret, at det krævede et kirurgisk indgreb, der i øvrigt gik fantastisk godt.