Om lån uden sikkerhed

Om lån uden sikkerhed

november 2, 2012 1 Af admin

Lån uden sikkerhed er kort sagt en hurtig og simpel form for låntagning. Du skal ikke stille sikkerhed i noget, og der er oftest ingen krav om dokumentation for din nuværende økonomiske situation. Der er heller ingen før-samtale, du skal igennem, inden du kan godkendes til et lån, og de fleste steder skal du ikke oplyse, hvad de lånte penge skal bruges til.

Et kært og populært barn har mange navne, siges det, og det gælder også lån uden sikkerhed, der blandt andet kaldes forbrugslån, kviklån og privatlån.

Den lille fælde ved lån uden sikkerhed

Et gammelt ordsprog siger, at intet er perfekt, og hvis det forekommer sådan, er det for godt til at være sandt. Det samme gælder med lånebranchen.

Intet er gratis, og hvis det er for ukompliceret, må der ligge noget bag. Det gør der på sin vis også ved den populære låntagningsform lån uden sikkerhed. For selvom lån uden sikkerhed lyder smertefrit, overkommeligt og måske endda lokkende, er der en mindre fælde ved lånet: Renterne er høje.

Sammenlignet med et lån med sikkerhed er renten på et lån uden sikkerhed ofte dobbelt-, tredobbelt eller firedobbelt så dyre. Eksempelvis kan et almindeligt banklån fås med en rente på mellem fem og to procent årligt, hvilket er det hyppigste interval. Ved lån uden sikkerhed og dokumentation kan du risikere at få en rente op mod tyve til tredive procent om året.

Hvad skal jeg vælge?

Du må gøre op med dig selv, hvor vigtigt det er for dig at skaffe penge her og nu sammenlignet med, hvor meget du har lyst til at betale for i renter. Samtidig skal du tjekke, om du lever op til kravene for de andre låntyper, men du skal også være opmærksom på, om der eventuelt skulle være et lånefirma med et bedre tilbud, hvor det ville kunne betale sig at tage lånet.