Oplev Danmark og dets muligheder på tæt hold

Oplev Danmark og dets muligheder på tæt hold

januar 6, 2021 0 Af admin

Danmark er langt fra et kedeligt land at gå på opdagelse i. Selvom mange vælger at rejse udenlands i ferierne, så har det danske land altså mange oplevelser at byde på. Det samme gælder for den danske natur, der er meget mere end bare marker og fladt land. Lær Danmark bedre at kende, ved at tage flere ferier inden for landets grænser. 

De oplagte feriesteder i Danmark 

Der findes mange steder i Danmark, som er populære at besøge, og det er de af en grund. Det er steder hvor du godt kan forvente, at der vil være mange andre turister, næsten uanset hvornår på året du kommer. Ét af stederne er solskinsøen Bornholm. Bornholm ligger lidt for sig, i den østlige del af Østersøen. Udover den karakteristiske egnsmad, finder man også fantastiske naturpunkter på øen. Det kan for eksempel være Ekkodalen, som er en enorm sprækkedal. På toppen får du en fantastisk udsigt over vandet, og ved bunden er der mulighed for at komme endnu tættere på klipperne. 

Andre oplagte feriesteder kunne være Nordjyllands top, oppe ved Skagen. Her kan man komme ud på det nordligste punkt, og se hvordan Kattegat og Skagerrak mødes for enden af Grenen. Det er et smukt syn, men det er som sagt også meget populært. 

“Den rådne banan” gemmer også på skatte 

Rejs i Danmark og se mange andre steder. Måske har du før hørt “den rådne banan”, som et udtryk brugt om Danmark, uden at vide hvad det betyder? Det er et udtryk der dækker over udkantsdanmark, og det dækker over Vestkysten, Sønderjylland, det Fynske Øhav og Lolland. Ofte er udtrykket forbundet med noget negativt, men dette er ikke helt fair over for de nævnte områder. Alle disse områder har masser at byde på, men bliver desværre ofte glemt. Nedenfor kan du læse om, hvad regionerne kan tilbyde dig. 

Vestkystens unikke natur 

Vestkysten kan byde på flotte klitter, strand, hede og skov. Der er nærmest ikke det, du ikke kan finde her. Ligeledes er der også mulighed for at surfe på det vilde Vesterhav. Mange strande har også stadig rester af bunkere fra 2. Verdenskrig. 

Sønderjyllands historiske punkter 

Sønderjylland har en lang række historiske steder, du kan besøge. Mange af stederne har direkte forbindelse til eksempelvis krigen i 1864, men også fra 2. Verdenskrig. Så er du en historisk nørd, er Sønderjylland et sted for dig. 

Det Fynske Øhavshop 

I det Fynske Øhav, finder man en perlerække af små flotte øer. De er ikke særligt store, og derfor er det oplagt at sejle mellem de forskellige øer, og således lave et “ø-hop”. Så kan du opleve flere øer på samme dag, og samtidig få en skøn sejltur ud af det! 

Lolland-Falster – hjemstavnen for frugter og roer 

Udover gamle købstæder, safaripark og badeland, så er Lolland Falster også kendt for nogle udsøgte fødevarer. Sydhavsøerne har et yderst gunstigt klima, hvilket giver noget af den bedste frugt. Derudover er Lolland-Falster et af hovedsæderne for produktionen af sukkerroer.