Pas på huset så tyven går forgæves

Pas på huset så tyven går forgæves

oktober 6, 2016 0 Af admin

Når man tager på ferie, er der altid tusinde ting man skal huske at holde styr på. Man skal have vasket alt det tøj man får brug for, der er nemlig ikke noget værre end at stå på Mallorca og mangle underbukser. Derudover skal man naturligvis have pakket alle sine ting, hvilket er langt nemmere sagt end gjort. Har du hund eller kat? De skal jo passes, hvilket ikke altid lader sig gøre, som man gerne vil. Derfor er det vigtigt at få ordnet det i god tid. Så har vi det evige ræs, med at få tømt postkassen, skraldespanden og få nogen til at vande potteplanterne. Der er rejseforsikringer og pas, man skal haves styr på, eller kommer man nok ikke så forfærdeligt langt. Som sagt er det tusind ting der skal være styr på. Men der er noget rigtigt mange glemmer når de skal på ferie og det er ikke spegepølse og rugbrød, nej det er at sikre sit hus.

Alt for mange danskere kommer hvert år hjem fra en vidunderlig ferie, med masser af minder og souvenirs i tasken, bare for at få hele oplevelsen spoleret af et smadret vindue og et hus der er tømt for værdier. Dette sker typiske fordi man ikke er sikret tilstrækkeligt mod den slags. Naturligvis er der ikke noget der hedder en skudsikker plan, når det kommer til at forhindre tyvagtigt afskum i at rode rundt i sine personlig sager. Men man kan i det mindste forsøg at sikre sig så godt man overhovedet kan. Men hvad gør man så?

Jo man starter med at sikre sig, at ens hus er forsynet med moderne og velholdte låse. Der findes flere niveauer, mht. låse, så man skal lige være sikker på hvor høj sikkerhed man ønsker, da prisen jo ændrer sig derefter. Men det er oftest en god investering.

Derudover skal man sikre sig at ens vinduer så vidt muligt er sikret mod indbrud. Dvs. med hasper og lignende der kan gøre det svært at tvinge op, for ubudne gæster. De fleste tyve vil helst undgå at smadre vinduer, da dette larmer meget og kan ses på lang afstand.

Automatisk lys, både indendørs og udendørs kan være en rigtigt god ide, da det i så fald kan se ud som om der er nogen hjemme, selvom huset står tomt. Det samme med musik og tv, der tændes på fastsatte klokkeslæt hver dag. Alt sammen er med til at forstærke illusionen om at der er mennesker i huset.

Vigtigst af alt er måske en god tyverialarm. Der findes utallige løsninger når det kommer til tyverialarmer. Måske er det bare en der registrere at døren er åben. Men man kan også skaffe sig et komplet alarmsystem, med bevægelsessensorer og alverdens elektroniske grej. Det er ligesom låsene, et sted hvor det godt kan betale sig at få gjort det ordentligt første gang.

Man kan altid kontakte et lokalt sikkerhedsfirma og få et godt tilbud, men vær opmærksom på at priserne ofte kan være meget pebrede. Derfor er det en god ide at lede bredt og indhente forskellige tilbud, så man er sikker på at få den bedste pris. Du kan prøve at kigge på denne hjemmeside og se om der skulle være noget der kunne have interesse.