Sådan får du din plæneklipper til at leve lidt længere

Sådan får du din plæneklipper til at leve lidt længere

marts 21, 2012 1 Af admin

Tindenserne idag er at vi køber og smider væk, det er en lidt kedelig drejning, specielt på de lidt dyrer ting som fx. en plæneklipper. Egentlig så lever jeg af at afhente gamle plæneklippere og så sætte dem stand for så at sælge dem igen, så det er en dårlig forretning for mig at fortælle dig hvordan du forlænger levetiden på din plæneklipper, men jeg gør det nu alligevel for det gør ondt i mit motor hjerte at se hvordan forholdsvis nye plæneklippere bare får lov at stå og falde hen til gammel rust.

Olie er som dit blod i årene
Hvis vi tog din nyere ud så gik der ikke ret lang tid før du ville gå i stykke, det samme gælder lidt for en plæneklipper hvis den ikke får ny olie, det svare nogenlunde til det samme som hvis du skulle leve uden en nyere til at rense dit blod. Så kan jeg vidst heller ikke gøre det mere dramatisk, men det handler i bund og grund om at din plæneklipper vil elske dig for det hvis du giver den nyt olie mindst en gang om året!

Filterskifte
Plæneklippere har ligesom biler et luftfilter, og det skal skiftet indimellem, det skal faktisk skiftes hvert andet år, og det skal det fordi at du kører med din maskine om sommeren hvor der er en masse støv og andet snavs i luften. Du hvivler jo faktisk det hele op med plæneklipperen og derfor stopper det hurtigere til!

Vinterhi skal klargøres
Inden din græsslåmaskine skal i vinterhi så skal den klargøres, der skal fjernes gammelt græs fra rotor og skjold. Græsset indeholder nemlig fugt som kan være med til at danne rust på din maskine.

Hvis du er nået dertil hvor du bare ikke gider din gamle plænklipper mere så er du velkommen til at ringe til mig, så kommer jeg gerne og henter den, men jeg giver ikke noget for den. Du slipper bare selv for at aflevere den på genbrugsstationen. Jeg giver den så nyt liv og en ny familie der forhåbentlig vil tag sig mere kærligt af den end du har gjort.

Hvis man bare er mere til at slappe af i haven end til at lave noget, så kan jeg anbefale en robotplæneklipper, de fået idag til fornuftige priser de fleste steder!