Sjov på legepladsen

Sjov på legepladsen

november 28, 2020 Slået fra Af admin

Der findes masser af sjove legepladser rundt omkring i Danmark. Specielt når du er på ferie med dine børn, så har man ekstra meget tid til at gå på legepladser. Hvis du holder ferie på Rømø, så findes der en meget sjov og underholdende lege- og labyrintpark.

Her finder du forskellige tip til en sikker tur i legeparken.

Voksenovervågning kan hjælpe med at forhindre mange af de almindelige skader, der opstår på legepladser. Sørg for, at de børn, du er ansvarlig for, altid er inden for synet, og at du er opmærksom på eventuelle blinde pletter.

Lær korrekt brug af udstyr: Børn er kreative, og de har en reel evne til at finde nye måder at bruge legepladsudstyr, der ikke altid passer med producentens retningslinjer eller intentioner. Instruer børn på den rette måde at bruge legepladsudstyr for at sikre deres sikkerhed. Sørg også for, at det udstyr, som børnene leger på, er aldersmæssigt passende. En god legeplads skal have separate områder med passende udstyr til børn i alderen 2-5 og børn i alderen 5-12.

Undersøg aktiviteterne: Kontroller, om der er løse skruer, udragende hardware, skarpe punkter og splintring på legepladsudstyr, der kan hænge fast eller skære et barn. Det er også en god ide at inspicere jorden omkring legepladsen for skarpe genstande, såsom knust glas eller negle, som børn kan træde på.

Spil godt: At skubbe, mase sammen og kæmpe om legepladsudstyr kan være farligt, især når det sker i forhøjede højder. Lær børn at respektere andr.

Evaluer overflader: Nedfald er den mest almindelige kilde til skade på legepladser. Vælg legepladser, der har stødabsorberende overflader (såsom barkflis, sand, strimlet dæk eller gummimåtter) under og omkring legepladsudstyr, og undgå legepladsudstyr over 8 meter i højden.

Vær forberedt: Mindre snit, skraber og slid er alt for almindelige på legepladser, så det er en god ide at have et lille førstehjælpskasse til rådighed. Undgå også at have børn i tøj eller overtøj med snørebånd, halskæder, punge eller løse tørklæder for at undgå farer for kvælnin.

Noget af det sjoveste man kan lave på ferie, er at prøve en labyrint. Alle kan være med, børn, unge og ældre. Det er rigtig sjovt at prøve at se om man kan finde alle posterne som findes i labyrinten. På Rømø findes en 1200 kvm. stor labyrintpark og der også en mindre labyrint for de mindste. Her skal børnene, med et kort i hånden, finde 4 billeder med dyr eller motiver fra Rømø. Kortet har 8 dyr, så der er 4 falske billeder.

Tæt på Rømø findes der også en fodboldgolfbane, hvor hele familien kan dyste om at blive den bedste spiller til fodboldgolf. Her finder du samtlige fodboldgolfbaner i Danmark