Dæmoniseringen af slankepiller

Dæmoniseringen af slankepiller

januar 10, 2013 0 Af admin

Det er populært som aldrig før, at anvende slankepiller i kampen om at smide de overflødige kg. Samtidig er slankepiller udsat for en kraftig dæmonisering. Der ses ned på det at tage slankepiller, og slankepiller betragtes af mange som noget farligt og usundt. Men er slankepiller altid noget negativt? Det vil vi se nærmere på i denne artikel omkring slankepiller.

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at slankepiller har fået et dårligt ry. Der har været mange eksempler på slankepiller, som har været forbundet med meget alvorlige bivirkninger, som i nogle tilfælde har ført til dødsfald. Mange kender eksempelvis til slankepillen ”Letigen”, som blev sat i forbindelse med flere dødsfald i Danmark. Og de er ofte slankepiller i samme kategori som ”Letigen”, som har været problem skabende. ”Letigen” er en slankepille som er baseret på det man kalder centralstimulerende stoffer.

Her snakker vi om slankepiller som typisk indeholder en eller anden form for kombination af efedrin og koffein. Denne type slankepille kan have en meget kraftig effekt på hjerte kredsløbet, hvilket i sjældne tilfælde kan give meget alvorlige bivirkninger, og værste fald fatale bivirkninger. Det er klart, at man tager afstand fra slankepiller som potentielt kan give alvorlige bivirkninger, og i værste fald dødelige bivirkninger. Specielt når man tænker på, at slankepiller ikke er et nødvendigt onde. Slankepiller er et supplement til en sund kost, og man kan reelt klare sig uden slankepiller. Så man må have en vis forståelse for at mange tager afstand fra slankepiller.

Men det dårlige ry som slankepiller har fået på et generelt plan, er ikke altid lige velfortjent. For det første så findes der rigtigt mange slankepiller, som har en positiv effekt, og som samtidig har en meget mild bivirkningsprofil. Det er klart, at de slankepiller som har den mildeste bivirkningsprofil, også typisk er de slankepiller som har den ringeste effekt. Og det modsatte gør sig ofte gældende. Slankepiller som ”Letigen” var ekstremt effektive, men den effektivitet kom tilsyneladende med en pris. Men mellem de slankepiller som har en meget mild effekt, og de slankepiller som kan være potentielt farlige, findes der en lang række slankepiller som er ganske anstændige. Og for folk der har en helbredstruende fedme, så kan det være en god hjælpende hånd. Man skal huske på, at folk er forskellige. For personer der ønsker at tabe 5 kg, så er slankepiller måske overflødige, men for folk der skal tabe 50 kg for at få et bedre helbred, så tæller hvert kg.

Så det er ikke altid lige fair, at skære alle slankepiller over en kam, og kaldes dem unødvendige og farlige. Hvis man har en helbredstruende fedme, så kan det i nogle tilfælde være det værd, at løbe en minimal risiko for bivirkninger, hvis det betyder, at en given slankepille kan fremme det meget vitale vægttab. Og når man faktisk kan finde slankepiller, som ikke giver det store bivirkninger, så er det svært at finde argumenter for hvorfor man ikke skulle gøre det, hvis man har et stort vægttab foran sig.