solceller og varmepumper

solceller og varmepumper

juni 12, 2013 0 Af admin

Med forlængelsen af håndværkerfradraget i 13 og 14, og udvidelsen til også at dække sommerhuse i et vidst omfang har fået os på banen i forhold til både solceller og en varmepumpe, og det er netop kombinationen af de 2 der er interessant.

Jeg er ikke helt inde i reglerne omkring fradrag på solcelle anlæg, til gengæld ved jeg at de her, ved en hel masse om det solcellerne, så der vil jeg klart anbefale dig at kigge efter mere information på det område.

Varmepumperne har jeg derimod fået sat mig rigtig godt ind i, og jeg er kommet frem til at en luft til luft udgave er ideel til vores sommerhus. Egentlig kunne man godt kigge på muligheder for enden luft til vand, eller jord til vand, men omkostningerne her er desværre ret store, og da det kun er et sommerhus er luft til luft den bedste løsning for os. Du kan læse mere om luft til luft her.

Fordelene ved netop luft til luft er, at det kan kobles til alle steder på huset, og øjeblikkeligt begynde at varme det op, eller køle det ned for den sags skyld. Ved de 2 andre typer anlæg skal det desværre først kobles på radiator systemet, og hvis man ikke har det allerede så skal det også først laves, og det er vidst i de færreste sommerhuse der det.

COP værdien er afgørende når du kigger på varmepumper, det er vigtigt at finde en varmepumpe som ikke bare er A mærket, men som har en COP værdi på over 5, og gerne over 5,5. Det udelukker automatisk de billige varmepumper som man kender fra byggemarkederne. Det man skal huske her, er at de er billige i indkøb, men at de efterfølgende er dyre i drift.

I kombination med solceller er mit håb at jeg slet ikke skal betale for opvarmningen fordi det hele kan afskrives i forbindelse med den strøm vi producere via solcellerne, det er måske lidt optimistisk, men om end ikke andet så sænkes udgifterne markant imens det gavner miljøet, og så betyder det ikke så meget for mig, at jeg stadigvæk må betale en smule.