Sommerens glæder – bilferie på Fanø 

Sommerens glæder – bilferie på Fanø 

marts 6, 2021 0 Af admin

Se frem til at nyde det bedste, den danske sommer har at byde på. Tag på bilferie til Fanø og oplev Vesterhavet på tætteste hold. Der er masser af lækre sommerhuse til leje på Fanø, og du kan se frem til en sommerferie med alt det, der kendetegner den danske sommer: grill-hygge på de lange lyse sommeraftener, jordbær med fløde og dasedage på stranden. Det bliver ikke bedre.

Grillmad er smagen af sommer

Ingen sommer uden grillmad. Heller ikke når du tager på bilferie. Hvis der ikke er en grill I dit lejede sommerhus, kan du tage én med, så familien ikke skal snydes for smagen af sommer. Du kan finde et stort udvalg af grill her, både store og små, til haven derhjemme og til at tage med dig. Hvis turen går til Fanø, er der masser af muligheder for at udvide dit grill-repertoire med lækre friske fisk. De lokale fiskere sælger fiskene frisk fra havet, og der er intet skønnere end frisk fisk på grillen.

Omgivet af Vesterhavet til alle sider, er Fanø et oplagt feriemål til din næste danske strandferie. Her er desuden masser af naturoplevelser samt kultur og kunsthåndværk. Selvom du har bilen med, kan du også med fordel opleve Fanø på cykel. Her kommer du i tættere kontakt med øens rige naturliv og får Fanøoplevelsen helt ind under huden.

Gør bilen klar til ferie

Trænger bilen til nye dæk eller andre småjusteringer før ferien? Hent bil info her, og find oplysninger om dækstørrelser til de fleste bilmærker. Det er vigtigt, at bilen har et godt vejgreb, hvis I skal på bilferie. Det øger både sikkerhed og kørekomfort, når dækkene er nye og dæktrykket er optimalt. Husk også at få tjekket både olie og kølervæske, inden I skal ud at køre langt. Du kan også med fordel få skiftet tandremmen, hvis det er ved at være tid. Der er ingen grund til at vente til uheldet er ude og den springer undervejs. Det ville være ærgerligt at få ødelagt ferien på grund af manglende omtanke. 

Bilferien er en fleksibel måde at rejse på, hvad enten turen går til Fanø, rundt i Danmark eller ud i Europa. Selv med børn på bagsædet kan kør-selv-ferien være en fornøjelse. Leg små lege, hvor I spotter bilfarver, nummerplader fra forskellige lande eller dyr og mennesker i omgivelserne. Hvis turen går til udlandet, kan I øve jer på at tælle til ti og sige goddag, tak og farvel på sproget i ferielandet. Ellers er der massevis af lydbøger, som kan underholde hele familien. Selvfølgelig kan ungerne også se en tegnefilm undervejs, men det behøver ikke at være den primære underholdning. Med lidt fantasi kan køreturen sagtens blive hyggelig og en del af ferieoplevelsen.

Sørg for at holde nogle gode pauser, hvor I kan strække benene og bryde monotonien af motorvejsstrækningerne. Opsøg naturskønne omgivelser, hvor madpakker eller take-away frokost kan nydes, og I kan få ny energi til at gøre videre på. Hvis I skal køre meget langt, kan I med fordel planlægge en overnatning undervejs.