Stå mere op i løbet af din arbejdsdag

marts 17, 2022 0 Af admin

Har du et arbejde, hvor du sidder meget ned, kan det være en rigtig god idé at komme noget mere op at stå i løbet af din arbejdsdag. Det forudsætter naturligvis, at du har et arbejde, hvor det kan lade sig gøre at komme op at stå. Går dit stillesiddende arbejde ud på at køre en lastbil på motorvejen, er det nok ikke så smart at rejse dig op 10 minutter i timen, men så kan du måske sørge for at strække benene i dine pauser, når du har mulighed for det. Her tænkes der naturligvis på alle dem, der arbejder ved at kontorbord hver dag.

Har du ikke hæve sænkebord? Få det købt nu

Hvis du har svært ved at huske at komme op at stå noget mere, kan det være smart at få dig et hæve sænkebord, hvis du ikke allerede har det. Der er dog mange kontorpladser, der er udstyret med et hæve sænkebord, så der er nok også gode chancer for, at du allerede sidder ved sådan et. Er det tilfældet, er det bare med at få det brugt hver eneste dag, og gerne flere gange om dagen.

Fordele ved at stå noget mere op

Der er mange fordele ved at stå noget mere op ved skrivebordet i stedet for at sidde ned. Det kan blandt andet være med til at øge dit stofskifte, og så kan det aktivere nogle af de store muskelgrupper i din krop, hvilket giver en bedre forbrænding af energi. Dernæst kan det også være med til at mindske presset på de muskler, du bruger, når du sidder ned. Der er mange, der ender med skavanker i fx ryg og nakke, fordi de sidder så meget ned. Det kan du forebygge ved at stå noget mere op og arbejde.

Bevæg dig gerne væk fra din plads

Har du mulighed for at gå en tur eller to i løbet af din arbejdsdag, kan det også være en rigtig god idé. Det er godt også at få bevæget kroppen, så kan det lade sig gøre for dig at forlade din plads bare i ti minutter en gang eller to om dagen, er det også rigtig godt for kroppen, så der ikke bliver for meget stilstand. Men kan du ikke det, er det en god start bare at sørge for at komme op at stå et par gange i løbet af din arbejdsdag.

Find og køb grå mørklægningsgardiner her.