Undgå el-radiatorer

Undgå el-radiatorer

november 20, 2013 0 Af admin

Rigtig mange sommerhuse bliver i dag opvarmet med el-radiatorer.  Det kan være en god løsning, hvis man kun anvender huset et par uger om året, men ellers er det en alt for dyr opvarmningsmetode. Faktisk så er el-radiatorer den dyreste måde at opvarme rum på, og det virker bestemt ikke til, at der er tendens til, at det bliver billigere.

Hvor har folk valgt el-radiatorer?

At mange indtil nu har valgt at opvarme deres sommerhus med el-radiator er bestemt ikke uforståeligt. De er enormt billige at anskaffe og kræver ikke nogen anden installation end en stikkontakt og to søm på væggen. Ud over at dette er enormt bekvemt, så har el-radiatorer stort set igen vedligeholdelse. Hvis de bliver beskidte, så skal de bare tørres over med en fugtig klud – så er de så gode som nye igen. Dette betyder faktisk, at det er uhyre sjældent at el-radiatorer bliver slidt op. Faktisk så bliver de oftest udskiftet, fordi deres design er gået af mode.

Hvilke alternativer er der?

I dag har vi dog mange alternativer til el-radiatorer, der er en mere energirigtig opvarmning af sommerhuset. Den mest populære af disse er nok varmepumpen, der ligesom el-radiatoren er drevet af strøm, men kræver ufatteligt lidt i forhold til den varme som den kan sende ud i rummet. Læs mere på denne her side.

Dette gør den til et opvarmningsalternativer, der er væsentligt billigere end en el-radiator i længden. Samtidig så kræver varmepumpen stort set heller ikke nogen vedligeholdelse andet end et filterskift med et par års mellemrum.

Hvis du gerne vil opholde dig mere i dit sommerhus, så kan det derfor varmt anbefales dig at kigge efter en god varmepumpe. Den har lidt høje anskaffelsesomkostninger, men i længden kan du spare rigtig mange penge. Det anbefales dog at få en professionel til at installere varmepumpen, så kast dig ikke selv ud i det.