Valg af nyt studie?

Valg af nyt studie?

juli 13, 2012 0 Af admin

Jeg har af og til svært ved at tage en beslutning, specielt når det handler om min egen fremtid. Til næste sommer skal jeg have fundet mig et studie, da jeg bliver færdigt med gymnasiet, og det som virkelig trækker en iværksætterlinje af en at. Har blandt andet læst nogle spændende historier om virksomheder, som er blevet startet af studerende, blandt andet en fra BDE-uddannelsen i Herning. Jeg ved udmærket at man ikke kan læse sig til succes, men jeg tror at man kan blive bedre til at udnytte sine evner. Ved at få de rette teknikker, bør det være muligt at fremprovokere en god idé. Der findes blandt andet 100 forskellige måde rat brainstorme på, og mange teknikker til at få en flyvsk idé til noget konkret der kan arbejde med, dette er en spændende præcis jeg gerne ville kende meget mere til.

En anden god idé, som jeg faktisk arbejde på i folkeskolen, var en bedre løsning end de traditionelle kattelemme. En god start er altid at have en problemstilling, som man så i fællesskab kan brainstorme sig ud af. Der findes allerede kattelemme med chip, men vi ønskede at gå skridtet videre, og lave en iPhone App så man også kunne se hvor ens kat befandt sig. En opfindelse som sikkert bliver til noget om nogle år, men lige nu ser det ud til at gps-chips koster alt for meget at producere, hvert fald til at folk ville bruge dem på deres husdyr. Men med den hurtige udvikling er det kun et spørgsmål om tid – du husker sikkert dengang hvor en bærbar på 5 kilo (meget upraktisk), kostede 20.000 kroner. I dag kan man få små netbooks til 2000 kroner, som kører 100 gange så stærk.

Hvad valget af uddannelse falder på er ikke endeligt endnu, men kunne forestille mig af det bliver en af de mere kreative linjer på AU, måske kombineret med spansk eller et andet tredje fremmesprog.