Webshop løsninger – Hvilke muligheder har jeg?

Webshop løsninger – Hvilke muligheder har jeg?

juli 29, 2013 0 Af admin

Hvis du er på udkig efter den rette webshop løsning, så er du sikkert i gang med nogle overvejelser omkring hvilken løsning der er den rette. Der er mange ting der skal overvejes, og der er mange valg der skal tages. Det gælder om at lave ens forarbejde ordentligt, så man kan vælge den rette løsning første gang.
I denne artikel vil vi kigge lidt på hvilke løsninger der findes, og deres fordele og ulemper.

Betalte selv-hosted løsninger

Der findes en række webshop systemer som koster penge at benytte, men hvor man selv skal hoste dem. Ulempen er selvfølgelig at man skal betale penge for at få adgang til systemet. Fordelen er at de forskellige systemer typisk ofte bliver opdateret, og har en velfungerende support. Da systemerne koster penge, så er det jo de enkeltes firmaers levebrød at levere en ordentlig løsning.

redSHOP

Er et danskudviklet system, som understøtter vigtige ting som e-pay, Post Danmark, Quickpay, osv. Selve systemet er gratis, men plugins skal du tilkøbe. Det er udviklet af redWEB i Odense, som også tilbyder at lave specielt designede webshop løsninger efter dine behov.

Open Source løsninger

Open source er smart – der er typisk et stort community som støtter op omkring udviklingen, og man har selv adgang til at manipulerer med kildekoden.
Ulempen er ofte at systemerne ikke er dansk udviklet, så hvis man vil have tilpasset dem danske systemer som E-conomic, Post Danmark, E-pay, osv, så kan der være behov for at bruge nogle timer på at programmere den rette løsning. Selvfølgelig understøtter nogle af de største webshop systemer de vigtigste danske betalingssystemer osv, men i nogle tilfælde bliver man nød til at få specialudviklet ekstra software.

Der findes en lang række Open Source løsninger – her vil vi gennemgå de 2 mest kendte:

Magento

Et stærkt open source system, som har mange udviklere tilkoblet. Der findes række mange templates, udvidelser, moduler og widgets til Magento, så du bør være dækket ind. Ulempen er at det er et meget komplekst system, som kan være svært at komme i gang med. Det kan være svært at finde den rette udvikler til systemet, da det er så komplekst. Desuden er det rimelig krævende i forhold til hosting.

Prestashop

Er også et stærkt system, dog ikke så komplekst som Magento. Det er et meget fleksibelt system, med en software som er forholdsvis let, og som ikke bruger så mange server resourcer. Der findes udvidelser til f.eks. Post Danmark, e-pay, Quickpay, osv. Systemet er dog ikke perfekt til de helt store shops. Nogle vigtige moduler er desværre betalingsmoduler.

Betalte hosted løsninger

Der findes en række webshop løsninger, hvor man betaler et månedligt gebyr for at få en webshop. Her betaler man samtidigt både for hosting og for adgang til systemet. Det kan være den nemmeste og hurtigste måde at komme i gang med en webshop, ulempen er dog at prisen i længden ofte vil blive noget større end via de andre løsninger.
Eksempler på hosted løsninger.

Shopify

Er et Canadisk udviklet E-Commerce system, hvor du betaler et månedligt gebyr for at få en webshop. De sørger for systemet og hosting, og så kan du tilkøbe ekstra features som f.eks. plugins. Fordelen er at det er ekstremt nemt at komme i gang med, og du kan tilkoble .dk domæner. Ulempen er dog at prisen kan blive høj, hvis du skal have et avanceret system.