WordPress SEO optimering – Sådan bliver du set i søgemaskinerne

oktober 11, 2012 9 Af admin

Optimer din WordPress side, så Google forelsker sig i den.

Denne guide er skrevet til folk som er lidt tekniske anlagte, altså som forstår de termer jeg kommer med i teksten. Skulle der være noget som du ikke forstår, så hop på google og læs løs, det kunne jo være du lærte noget 🙂

Det første du skal tænke på, når du skal optimerer en WordPress side i forhold til SEO, er at få de helt basale ting på plads. Først og fremmest skal du bruge title tags og meta tags. Desuden skal dine permalinks opsættes ordenligt.

Title tags og meta tags – Sådan gør du.

Jeg vil anbefale at du henter Yoast SEO plugin, hvilket er et genialt plugin til seo optimering. Med Yoast kan du indstille din title og description. Det er vigtigt at at man skriver unikke og gode titler og descriptions til hver artikel / kategori / side på ens hjemmeside. Hvordan du strukturerer teksterne er op til dig, men jeg vil lige komme med lidt anbefalinger:
1: Optimer primært mod 1 ord pr. side – og sørg for at dette ord/sætning kommer så tidligt i titlen som muligt, men husk også at titlen også skal optimeres mod mennesker. Hvis du kan klemme et sekundært ord ind i titlen også, gerne et længere ord/sætning, så er det rigtig fint.
2: Skriv en description som virkelig sælger teksten. Din description betyder ikke noget i forhold til SEO og din placering hos Google, men den er enormt vigtig i forhold til at overtale mennesker til at klikke på dit link.

Brug ordentlige permalinks

Som standard, er laver WordPress urls som ser således ud: randomwordpress.dk/?p=17 – Problemet er at sådanne urls hverken fortæller mennesker eller søgemaskiner, hvad ens side omhandler. Skynd dig at ændre din permalink struktur under indstillinger, til f.eks. /%postname%/ – så får du urls som randomwordpress.dk/dette-er-din-titel/
Overvej noindex på dine kategori, arkiv og tag sider
Med Yoast SEO plugin, kan du også opsætte noindex på dine arkiver, tags sider og kategori sider. Hvis de enkelte sider ikke er opbygget så de giver unikt indhold, så er der ingen grund til at Google skal indekserer dem alle sammen. Det kan give dublicate content, og tyndt indhold, så luk ned for dem som ikke er relevante i forhold dine brugere.

Skab godt indhold

For at virkelig blive populær i søgemaskinerne, så kræver det noget indhold som er godt. Sørg for at skrive gode og brugbare tekster, og vær ikke bange for at linke ud til relevante sider.

Husk du kan finde god WordPress hosting hos redHOST.dk