Maling kan gøre underværker i boligen

Maling kan gøre underværker i boligen

december 29, 2020 0 Af admin

Det er undervurderet, hvor meget maling kan gøre underværker. Man kan gøre meget med bare noget maling og en pensel. Alt fra stemninger i rum til maling af gamle møbler for at skabe nyt liv. Du kan gøre det selv eller få hjælp af Maler-Maling.

Skab en stemning med maling

Når det handler om at skabe en stemning i et rum, er det ikke kun den indretning, man vælger at udfylde sin bolig med, der omfavner den stemning, man ønsker at ramme. Det har selvfølgelig stor betydning, hvilke møbler og nips, man har stående. Dette element kan vise, hvilken tendens, man følger. Kører man med det mere personlige – arvestykker og genbrugsfund eller følger man modens tendenser og køber dyre designermøbler. Den stil, man vælger at gå med, bliver afgørende for, hvilken følelse, man får, når man er i hjemmet. Dog er det ikke kun de materialistisk ting, der er afgørende. Det handler også i høj grad om belysning og farver. Valget af maling på væggene spiller en stor rolle for at skabe et bestemt udtryk. Det kan sommetider blive klinisk, hvis alle vægge i en bolig er hvide, og derfor kan det gøre en stor forskel, hvis man vælger at male en væg en anden farve for at skabe hygge i rummet.

Mal dine gamle møbler

Der er lige så vel mange måder, man kan nyskabe med få remedier, når det kommer til møbler. Hvis man har nogle gamle møbler, der efterhånden står og ser triste ud, behøver man ikke ved første øjekast at forhaste sig ud og bruge penge på nye. For det første er det ikke en særlig bæredygtig livsstil, og for det andet er der så mange andre alternativer, man kan benytte sig af ved yderligere eftertanke og en snert af kreativitet. Man kan nemt give sine møbler nyt liv med blot en spand maling. Således kan man forvandle sine gamle møbler på en billigere og mere miljøvenlig måde. Det smarte ved at bruge maling fremfor at købe nyt, er, at hvis man køber nye ting og fortryder valget, koster det dyre domme at anskaffe sig nyt atter en gang. Med maling kan man altid male den stol eller det skab over med en anden farve, hvis man har brug for et nyt udtryk i rummet.

Et hvidt gulv gør rummet lysere

For mange har det stor betydning, hvordan belysningen i de forskellige rum er. Det betyder netop noget, fordi de fleste ønsker et lyst hjem. Hvis det naturlige lys ikke kommer af sig selv grundet husets placering, må man finde andre måder at fremtvinge det på. Dette kunne passende være at kaste sig over et mal-dit-gulv-projekt. Det er selvfølgelig ikke ethvert gulv, man kan nænne at smide en hvid maling over. Men hvis man har et gulv, der trænger til et mere moderne og opfriskende look, er denne opgave nem og håndgribelig at kaste sig over. De lyse nuancer på gulvet gør rummet lyst og rummeligt i modsætning til, hvis man valgte de mørkere nuancer, der ville skabe en hyggelig hulestemning. For at opnå det bedste og mest vedvarende resultat, skal man sørge for at rense gulvet grundigt inden påføring og efterfølgende male det to gange, så det bliver jævnt og slidstærkt. Hvis bare man følger disse to steps, er man sikret et flot gulv, der får rummet til at fremstå lækkert, moderne og indbydende.